Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23430 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Скріншот із відео the Hill

Конгресмен від Демократичної партії США Емануель Клівер утворив фемінітив від слова «амінь», читаючи традиційну молитву у перший день засідання нового Конгресу, повідомляє The Kansas City.

У тексті молитви він змінив слова «в ім’я бога» на «в ім’я монотеїстичного бога, Брахми й бога, відомого під багатьма іменами». А завершуючи молитву і промовивши «амінь» – Amen, – конгресмен додав A-woman (неперекладна гра слів).

Клівер пояснив, що це був «невинний каламбур», покликаний звернути увагу на рекордну кількість жінок у новому парламенті. Проте політики-консерватори не оцінили жарт і стали пояснювати, чому від слова «амінь» не можна утворити фемінітив.

Так, Дональд Трамп-молодший, син президента, заявив, що «амінь» не позначає гендер, бо латиною значить «і буде так» (насправді це давньоєврейське і давньогрецьке слово). Він також назвав демократів «придурошними ідіотами» і запитав «Чи за це ви голосували?»

76-річний Клівер, колишній методистський пастор, у свою чергу, висловив розчарування такою реакцією й зокрема тим, що вся його промова з закликами до об’єднання й примирення парламентарів лишилася без уваги. Він також вважає, що реакція консерваторів демонструє, наскільки американці «заплямовані егоїзмом, ошукані упередженнями та спокушені ідеологією».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button