Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23430 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Український культурний фонд в партнерстві з громадською організацією «Центр вуличних культур» проводять перший в Україні конкурс ідей проєктів вуличної культури. Загальний бюджет лоту в десять мільйонів гривень буде розподілений між найкращими ідеями з усієї країни.

Переможці отримають від 100 тисяч до 700 тисяч гривень на один проєкт. Формати можуть бути різними: від відеороликів та графіті до фестивалей і концертів вуличних культур.

Заявки від представників брейкінгу, хіп-хопу, паркуру, стріт футболу та стрітболу, скейтерів і ролерів, стріт воркауту, стріт денсерів та інших учасників вуличної культури можна відправити до 15 січня.

«Центр вуличних культур» або Street Culture з 2016 року займається популяризацією вуличної культури серед широких верств населення, робить її частиною міського життя. У Харкові вони відкрили вже три урбан-парки у спальних районах, створивши нові простори для місцевих громад, проводять фестивалі та допомагають командам з інших міст України.

В організації розповіли, що протягом 2020 року тривали переговори з УКФ, результатом яких стало офіційне визнання на державному рівні вуличної культури як частини національної культури і оголошення лоту «Вуличні культури» в межах грантової програми «Культура плюс».

Перевагу у конкурсі віддаватимуть ідеям, які утверджують практики вуличних культур як невід’ємної складової розвитку молоді, сприяють її культурному та особистому становленню та самовираженню; інтегрують молодь через вуличні культури в суспільне життя та забезпечують альтернативне культурне дозвілля; популяризують вуличні культури серед спільноти – публічні події, фестивалі тощо.

Фото: street-culture.net

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button