Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Влада Швеції планує побудувати близько 12 мостів на півночі країни, щоб олені могли безпечно перетинати залізничні колії та автомагістралі. Тварини, які мігрують в пошуках їжі, часто стають жертвами аварій, повідомляє The Guardian.

Перший об’єкт повинен з’явитися біля міста Умео. Мости для оленів захистять двометровими парканами. Конструкцію мостів місцева влада обговорювала з пастухами.

За словами ландшафтного еколога Шведського університету аграрних наук Пера Сандстрема, таким чином тварини отримають доступ до альтернативних пасовищ. При цьому олені не будуть перекривати автомагістралі під час міграції.

Глобальне потепління справляє руйнівний вплив на 250 000 північних оленів Швеції. Взимку тваринам важко дістатися до лишайників, які становлять ключову частину їх раціону, так як тепла і волога зима призводить до дощів. А коли температура опускається нижче нуля, на землі утворюються лід, внаслідок чого олень не відчуває запах їжі.

Через це тваринам доводиться шукати їжу в інших місцях, що змушує їх перетинати залізничні лінії чи основні дороги, які часто обгороджені, або де вони ризикують бути збитими транспортом. Отже десяток мостів, запланованих у північних графствах Норрботтен і Вестерботтен, повинні полегшити ситуацію.

Фото: Sеbastien Goldberg, unsplash.com

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button