Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У межах проєкту з реновації Арсенальної площі та будівлі військової комендатури, який проводить приватна компанія A Development, буде також побудовано шестиповерховий офісний центр із критою галереєю та паркінгом на 420 місць, повідомляє Сьогодні.

«Навколо будівлі військової комендатури у нас є у власності гектар землі. Ми довго думали, що там зробити, і вирішили створити криту 3D-площу. До складу комплексу ввійде відреставрована будівля колишньої військової комендатури, а поруч буде побудовано сучасний офісний центр, висота якого – 25 метрів, шість поверхів», – зазначає Тетяна Лисюк, головна архітекторка проєкту.

Між новим будинком і комендатурою облаштують галерею зі скляним навісом. Під ним буде зона для прогулянок і відпочинку. Загальна площа заскленої зони становитиме 3,5 тисячі квадратних метрів. Конструкція навісу з одного боку спиратиметься на нову будівлю, а з іншого – матиме свою незалежну опору, на історичну будівлю вона не спиратиметься.

«Це буде багатофункціональний простір з ресторанами, офісами, торгівлею. Також тут запрацює IT-школа для дітей. Загалом на Арсенальній площі з’явиться близько 40 ресторанів різної кухні й напрямків», – повідомляє Олексій Баранов, засновник компанії A Development.

Проєкт розраховують реалізувати протягом трьох років. Концепцію ще будуть доопрацьовувати.

Щодо будівлі комендатури, спорудженої в 1846-1850 роках, то зараз там тривають реставраційні роботи, які планують завершити в лютому. Будівлю укріпили по периметру, щоб врятувати від зсуву, склепіння стін зміцнили металевим кріпленням, відновили дах. Червоний фасад перефарбували у світло-жовтий колір – реставратори стверджують, що це його первісний, рідний колір.

Будівля слугуватиме як багатофункціональний комплекс і продовження проєкту A-Station, який вже реалізований на протилежному боці Арсенальної площі. Комендатура, як і раніше, матиме статус пам’ятки архітектури.

Наразі девелопер відреставрував Нікольські ворота. Надалі планує відтворити за архівними ілюстраціями місток біля Нікольських воріт. Раніше перед кріпосними воротами був глибокий яр, через який був перекинутий звідний міст. Його робитимуть із сучасних матеріалів.

Нагадаємо, на протилежному боці вулиці Грушевського заплановано будівництво бізнес-центру «Арсенал Плаза».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button