Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 58 днів. За цей час ми опублікували 24498 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба Міністерства цифрової трансформації

Верховна Рада підтримала зміни до закону «Про дорожній рух» і відтепер посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспорту та автоцивілку в мобільному застосунку «Дія» можна використовувати нарівні з паперовими. Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Водії можуть показувати електронні водійські права поліцейському для посвідчення своєї особи та права на керування автівкою.

Закон набуде чинності після його опублікування. Україна стане першою країною у світі, де юридична сила цифрових паспортів буде визнана на законодавчому рівні, зазначають у Мінцифри.

Чимало водіїв і раніше користувалися електронним посвідченням, але досі юридична сила перелічених документів визначалася постановою Кабінету міністрів. Тобто, як пояснюють у міністерстві, прийняття законопроєкту «підвищує статус використання е-паспортів на юридичному рівні».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button