Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/I.LOVE.OBOLON

Вранці 17 березня кількасот мешканців Мінського масиву зібралися перед будівлею Київради, протестуючи проти погодження ДПТ – детального плану території, який уможливлює забудову мікрорайону між вулицею Кондратюка та північною й західною межею лісу, що в Оболонському районі.

Сьогодні проєкт рішення про затвердженя ДПТ розглядатиме постійна комісія Київради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин.

Передбачається забудувати багатоповерхівками ділянки площею 25 гектарів. На цій території планують збільшення кількості жителів на понад 11 тисяч. Їх планують розмістити у 6307 квартирах у будинках заввишки від 16 до 26 поверхів. Гектар лісу пропонується перетворити на буферний парк.

ДПТ передбачає будівництво школи і трьох дитсадків: двох невеликих, вбудованих у житлові будинки, та третього, розташованого окремо. За медичним обслуговуванням пропонується звертатися до існуючих медзакладів на Мінському масиві.

«Проблема цього ДПТ полягає у тому, що при забудові, яку він передбачає, не створюється достатня кількість соціальної інфраструктури, та збільшується низка проблем, які тільки погіршать якість життя мешканців Мінського масиву», – повідомляють у фейсбук-пабліку I Love Obolon.

Фото: facebook.com/I.LOVE.OBOLON

Мешканцям презентували ДПТ у січні 2020 року. Чи не найбільший супротив викликали плани знести гаражний кооператив. На його місці хочуть побудувати багатоповерховий паркінг.

Жителів також обурює поверховість забудови та проєкт дороги на місці скверу. Крім того, вони не вірять, що місто візьме на баланс нові дитсадки та школу, адже найчастіше такі нові заклади роблять приватними.

За попереднім Генпланом, це були території сільськогосподарського призначення. Проєкт Генплану до 2025 року вже враховує проєкт ДПТ – ділянку тепер позначено як зону багатоповерхової житлової забудови.

Інвестором у ДПТ значиться ТОВ «Датоліт». За інформацією видання Наші гроші, з-поміж засновників цієї компанії є юридичні особи, близькі до власників будівельної компанії Stolitsa Group Владислави Молчанової та Раймондаса Тумєнаса. Дві компанії-засновниці інвестора ДПТ журналісти пов’язують із нардепом від ОПЗЖ Вадимом Столаром.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button