Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23408 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кінцева швидкісного трамваю на Старовокзальній. Фото: Unsplash

Київ планує виділити більше коштів на розвиток трамваю й, зокрема, на «трамвай у центр». Це передбачено у проєкті рішення про зміни до Програми економічного і соціального розвитку столиці на 2021-2023 роки, який зареєстрував 22 березня Департамент економіки КМДА.

Так, фінансування проєктування трамвайної лінії від Старовокзальної вулиці до станції метро «Палац спорту» планують збільшити втричі, на три мільйона гривень – тож загалом проєкт отримає 4,5 мільйона. Раніше кияни звернулися з відкритим листом, в якому прохали збільшити фінансування проєкту до 15 мільйонів.

  • Колії, які сполучали Борщагівку з центром міста, демонтували у 2001-2005 роках. Світовий банк рекомендував відновити лінію, яка може розвантажити станцію метро «Вокзальна» та стати альтернативою маршруткам і переповненому метро. Торік Кличко доручив розпочати будівництво трамваю в центр.

На реконструкцію трамвайної лінії від вулиці Милославської до Дарницького вокзалу планують виділити додаткові 500 мільйонів гривень й таким чином посилити фінансування більш як удесятеро.

Трамвайна лінія від вулиці Гната Юри до Кисневого заводу отримає ще 230 мільйонів гривень до вже закладених 48 мільйонів.

Скріншот із «покращеної» порівняльної таблиці, наданої Олександром Раком, facebook.com/oleksandr.rak96

Водночас фінансуванню трамвайної мережі важко конкурувати з проєктом метро на Виноградар. Його фінансування збільшать до 2,5 мільярда гривень – а це менше половини вартості першої черги.

Проєкт змін перебуває на розгляді бюджетної комісії. Насамкінець за документ мають проголосувати депутати Київради.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button