Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23495 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Milada Vigerova, unsplash.com

У 2020 році Шотландія отримала 97,4% всієї спожитої електроенергії за допомогою відновлювальних джерел, повідомляється в звіті на офіційному сайті уряду країни.

Минулий рік став рекордним за обсягом виробленої «зеленої» електрики – 31,8 ТВт/год, що на 4,2% вище за аналогічний показник 2019 року. Такої кількості енергії вистачило б для постачання всіх домогосподарств Шотландії протягом трьох з половиною років, зарядки дев’яти мільярдів смартфонів або восьми років безперебійної роботи всіх холодильників в країні. Майже 73% отриманого ресурсу були створені за допомогою вітрогенерації.

Проте Шотландія все одно не змогла домогтися реалізації плану 2011 року та забезпечити 100% виробництва електроенергії за допомогою поновлюваних джерел до 2020 року. До 2030 року влада країни планує отримувати від відновлювальних джерел половину всієї необхідної енергії, включаючи теплову. За останніми оцінками, цей показник становить 24%.

Раніше ми писали, що за десять років інвестиції у відновлювальну енергетику принесли в три рази більше прибутку, ніж вкладення у викопні джерела енергії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button