Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23444 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: kimi lee, unsplash.com

Дві ділянки Київської обхідної дороги вже проєктуються, ще на дві вже оголошені тендери, повідомляє Служба автомобільних доріг у Київській області. Почати будувати КОД планують цього літа.

Реалізувати будівництво обхідної дороги планують протягом чотирьох років. КОД з’єднає автомобільні дороги Київ-Ковель, Київ-Чоп, Київ-Одеса та Київ-Знам’янка, а в майбутньому об’єднає автомобільні дороги Бориспіль-Маріуполь та Київ-Харків та обхід Броварів.

У серпні 2020 року служба автодоріг, як замовник проєктування КОД, розпочала роботу з розроблення проєктної документації п’яти ділянок. Перші дві ділянки вже проєктуються, у березні 2021 був оголошений тендер на проєктування ще двох ділянок – наразі триває подання пропозицій. Тендер на проєктування останньої ділянки обіцяють оголосити найближчим часом.

Проєкти перших ділянок з’являться влітку 2021 року, тоді й почнеться будівництво першої черги КОД.

Проєкт будівництва дороги є частиною Великої кільцевої автодороги, що передбачає спорудження так званого «напівкільця» загальною протяжністю близько 150 кілометрів, що допоможе вивести транзитні потоки руху транспортних засобів за межі Києва.

У серпні минулого року представили проєкт «Київської обхідної дороги». Її розраховують побудувати до 2025 року за 85 мільярдів гривень. Проєкт буде реалізовуватися в рамках президентської програми «Велике будівництво». Обхідна дорога з’єднає між собою найбільші міста Київської агломерації та допоможе розвантажити Київ від транзитного транспорту.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button