Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

У Київській області дозволили самостійно збільшувати або зменшувати кiлькiсть транспортних засобiв та iнтервал руху на внутрiшньообласних автобусних маршрутах, крім ранкових і вечірніх годин пік – із 7:00 до 10:00 та з 16:00 до 20:00. У ці години діє загальне для червоної зони обмеження на заповнюваність салону на 50%. Таке рішення ухвалила другого квітня Київська обласна комісія з технологічно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Ми не зупиняємо транспорт на внутрішньообласних маршрутах зовсім. Багато жителів області працює в медичних закладах Києва, на інших підприємствах критичної інфраструктури або необхідних для життєдіяльності області чи, наприклад, є гостра необхідність доїхати терміново до батьків. Тому і було прийнято рішення до 9 квітня зменшити кількість громадського транспорту, крім годин із 7:00 по 10:00 та із 16:00 до 20:00. Тобто, щоб люди мали змогу доїхати у разі гострої потреби і не змушені були шукати дороге таксі», – роз’яснює голова Київської ОДА Василь Володін.

Червону зону на Київщині уряд запровадив до дев’ятого квітня, тож рішення обласної комісії попередньо діятиме до цієї дати.

Укрзалізниця, своєю чергою, повідомляє, що розклад руху поїздів та електричок по Києву та області залишається без змін. Жодних обмежень висадки і посадки не буде впроваджено до того, як державні або регіональні органи не ухвалять інших рішень. Це стосується як поїздів далекого сполучення, так і приміських електричок до або через Київ.

Також, за словами Володіна, кожна громада самостійно вирішуватиме, чи закривати дитячі садки і молодші класи школи – залежно від захворюваності на місцях.

Нагадаємо, Київ із п’ятого квітня запроваджує спецперепустки для проїзду в метро та наземному транспорті. Нові карантинні обмеження у столиці діятимуть до 16 квітня.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button