Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Eugene Chystiakov, Unsplash

З ранку п’ятого квітня, у перший день локдауну з суворими обмеженнями громадського транспорту, Київ застряг у заторах. У ранкову годину пік стали мости через Дніпро: Північний, Метро, Патона, Дарницький.

Навіть станом на 12:30 Google Maps показує складну ситуацію, особливо на Голосіївському проспекті, Борщагівській вулиці, Набережному шосе та на Набережно-Рибальській.

Сервіс TomTom показував затримку, яка сягала 131% о 8:00-9:00 ранку. Тобто годинна поїздка у цей час тривала приблизно 2,5 години. Ситуація на дорогах подібна до заторів 8 лютого, коли сталися сильні снігопади і затримка сягала 134%.

Станом на 12:30 затримка, згідно з TomTom, сягає 91% – тобто на поїздку слід закладати удвічі більше часу.

Скріншот із сайту

У метро та наземний комунальний транспорт пускають лише за спецперепустками, які не всі працівники критичної сфери встигли отримати. У деякі міські маршрутки можна було сісти без перепустки, хоча в КМДА запевняють, що «маршрутки в місті працюють у режимі спецперевезень».

Читайте також: Карантин для бідних: як заборона громадського транспорту впливає на жителів міста

На приміських маршрутах поки що не вимагають перепусток. Також без обмежень працюють електрички та поїзди, які слідують через Київ.

Щодо таксі, то вранці застосунки Uklon, Bolt і Uber пропонували тарифи, вдвічі чи втричі вищі за звичайні, але станом на 12:30 ціни суттєво знизилися.

Нагадаємо, що з п’ятого квітня до завершення локдауну КМДА зробила безкоштовним паркування на майданчиках «Київтранспарксервісу».

За результатами 2020 року Київ посів сьому сходинку в рейтингу міст із найбільшими заторами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button