Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Євгеній Сокольський

Зі скульптури на щойно реставрованому фасаді будинку Руссова в Одесі відвалилося пів голови, всередині якої виявилася пластикова пляшка. Про це повідомив одесит Євгеній Сокольський.

Будинок Руссова у 2016 році до реставрації. Фото: Вікіпедія

Прибутковий будинок Олександра Руссова – пам’ятка архітектури ХІХ століття, розташована на вулиці Садовій, 21 у центрі Одеси. У 2004 році будівлю визнали аварійною, вона пережила чимало пожеж. У 2018 році за реставрацію вартістю 106 мільйонів гривень взялася компанія «Укрспецпроект».

Будинок Руссова після реставрації, 2020 рік. Фото: Romankravchuk / Вікіпедія

Відреставрований фасад урочисто відкрили у грудні 2019 року (хоча інші роботи тривають досі). Під час відкриття перед будівлею встановили сцену, оркестр грав симфонічну музику, мер Геннадій Труханов виголосив промову.

Фото: Думская

Одночасно місцеві активісти та ЗМІ критикували якість реставраційних робіт, помітивши на фасаді тріщини й відколення. Прокуратура Одеської області виявила, що підрядник привласнив п’ять мільйонів гривень.

Фото: Євгеній Сокольський

Фото: Євгеній Сокольський

На відео ютуб-каналу «Зоотроп» можна детально роздивитися тріщини на фасаді, зокрема скульптуру з пляшкою в голові з 7:10:

Читайте також: Біля Маріїнського палацу замінили скульптури левів. У соцмережах їх порівнюють із мавпами (фото)

За матеріалами: pushkinska.net

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button