Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Акція прибічників забудови біля суду. Фото: cvk.org.ua

19 квітня Київський апеляційний суд визнав законною підозру київському бізнесмену, який протестує проти будівництва ЖК «Подол Град Vintage» на Вознесенському узвозі, 28-30, повідомляє пресслужба суду.

Андрія Дудника, інвестора приватної школи, розташованої поряд із будмайданчиком, звинувачують за ч. 3 ст. 206 Кримінального кодексу – «протидія законній господарській діяльності, вчинена організованою групою». Ця стаття передбачає позбавлення волі на строк від шести до десяти років.

Підозру 46-річному Дуднику повідомили у вересні 2020 року. Тоді поліція Києва рапортувала, що викрила злочинне угруповання з восьми осіб, яке намагалося заволодіти житловим комплексом, – мовляв, блокували будівництво та влаштовували акції протесту, щоби потім купити недобуд за зниженою вартістю.

У лютому цього року Голосіївський райсуд скасував повідомлення про підозру. Та прокурор подав апеляційну скаргу, й підозра знову чинна.

Дудник та компанія «Оптимум-Капітал», яка є власником школи «Базис», нарікають, що будівництво ЖК «Подол Град Vintage» оточить навчальний заклад «кам’яним кільцем».

Багатоповерховий ЖК будують на ділянці, яку отримало Українське товариство сліпих у 2004 році. Забудовник обіцяє незрячим частину квартир. Житло будує компанія «Едельбург Девелопмент», пов’язана з екскерівником ДАБІ Сергієм Кучером, сином ексмера Степаном Черновецьким та Денисом Комарницьким. Ця ж компанія планує перебудувати Дитячий світ на Дарниці.

У березні Північний апеляційний господарський суд скасував право УТОС на постійне користування земельною ділянкою на Вознесенському узвозі. Цей позов подавали власник школи та місцева громада.

Докладніше про протистояння забудовника, школи та громади читайте у матеріалі «Хмарочоса».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button