Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: theconstructionindex.co.uk

У Нідерландах в передмісті Ейндховена здали в оренду будинок у формі кам’яного валуна, надрукований на промисловому 3D-принтері. Його мешканцями стала літня подружня пара, повідомляє The Guardian. Це перше законно здане житло, побудоване за такими технологіями.

Будівлю площею 94 квадратних метри створили за допомогою великого роботизованого маніпулятора. Стіни доправили вантажівкою на будівельний майданчик і поставили на фундамент.

Будинок зняли 70-річна Еліза Лутц і 67-річна Харрі Деккерс, які в минулому володіли магазинами в Амстердамі. Оренда інноваційної споруди обходиться їм в 800 євро на місяць.

Проєкт створила будівельна компанія Saint-Gobain Weber Beamix. За словами представників підприємства, на друк 24 блоків пішло всього 120 годин. Такий спосіб будівництва дозволяє знизити екологічну шкоду за рахунок зменшення кількості необхідного цементу, зазначили фахівці.

Saint-Gobain Weber Beamix побудує в Ейндховені ще чотири будинки із застосуванням 3D-принтера. Будівельники підрахували, що процес зведення будівлі з нуля можна скоротити до п’яти днів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button