Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Sílvia Gonçalves / facebook.com/516arouca

У Португалії збудували найдовший пішохідний підвісний міст у світі. Він сполучає дві скелі над річкою Пайва в геологічному парку Арока. Ця місцина розташована неподалік від Порту.

Фото: facebook.com/ITeCons.fb

Довжина мосту складає 516 метрів. Крізь металеву сітку видно провалля, яким тече річка. Міст розташовано на висоті 175 метрів над ним. Структуру, дизайн якої розробила компанія Itecons, будували протягом двох років.

Фото: facebook.com/516arouca

Міст офіційно відкриють другого травня. Але вже зараз жителям селища Арока дозволили пройтися ним.

Фото: facebook.com/ITeCons.fb

«Дуже раджу пройтися, навіть якщо ви, як я, боїтеся висоти. Мушу сказати, що мені зовсім не паморочилося в голові», – поділилася враження для The Guardian Руі Брандао.

Фото: facebook.com/516arouca

А ще тут влаштували модний показ.

Досі світовий рекорд довжини підвісних мостів належав мосту Шарля Куонена у швейцарських Альпах – 494 метри. А найдовший міст зі скляною підлогою – завдовжки 430 метрів – скляний міст Чжанцзяцзе у Китаї.

Туристичний атракціон Arouca 516 покликаний відновити туризм у регіоні, шкоди якому завдала пандемія коронавірусу.

Геопарк Арока загалом є своєрідним музеєм просто неба, який перебуває під захистом ЮНЕСКО. У тамтешніх скелях лишилися скам’янілі викопні організми, зокрема гігантські трилобіти. Окреме геологічне явище – «нароження каменів» (pedras parideiras) – вкраплення, які під дією ерозії випадають з гранітної породи, ніби народжуючись. Туристи практикують тут каякинг, рафтинг, скелелазіння тощо. Також у парку прокладено більше десяти пішохідних маршрутів.

Дивіться також: У Норвегії над проваллям збудували міст, який захоплює подих

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button