Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: eurosolidarity.org

Концертну залу для кондитерської корпорації Roshen будуватиме норвезьке архітектурне бюро Snøhetta. Їхній проєкт переміг на міжнародному архітектурному конкурсі, де розглядалися ще чотири пропозиції, повідомляє пресслужба партії Європейська солідарність.

«Цей проєкт не контрастує з іншою архітектурою. Він дуже добре вписаний у ландшафт і продовжує можливості парку, який там є. Він створює нові загальні громадські зони, нові зв’язки, пішохідні доріжки», – зазначає головний менеджер проєкту концерт-холу Євген Полтавцев.

Торік Roshen придбала Палац культури імені Корольова («Меридіан») на вулиці Миколи Василенка в Києві (Відрадний). Будівлю, оздоблену вірменським туфом, збудували у 1984 році. Наразі невідомо, чи залишиться щось від оригінальної споруди, але фрагменти візуалізацій, які можна роздивитися на фото, свідчать, що фасад колишнього палацу культури повністю зміниться.

У квітні Київрада передала Roshen ділянку в оренду «для будівництва і обслуговування будинку культури».

Палац культури імені Корольова. Фото: Dmytro Soloviov

Повідомляється, що крім сучасного ландшафту, зміниться і дизайн самого будинку: «Це буде надсучасна будівля зі спеціальною акустикою». Технічне завдання розробляли спільно з британською компанією Theatre projects, яка спеціалізується на театральній акустиці. Іноземці здійснюватимуть авторський нагляд від початку робіт і до введення будівлі та території в експлуатацію.

Концерт-хол матиме велику акустичну концертну залу на 1800 глядачів і камерну залу на 400 глядачів. А також необхідну інфраструктуру для репетицій музикантів і хорів. Відкриття Roshen Concert Hall заплановано на 2025 рік.

Окрім проєкту Snøhetta, розглядають і британський проєкт, який буде запасним.

Опера в Осло – найвідоміший проєкт Snøhetta. Фото: snohetta.com

Snøhetta – одна з найвідоміших архітектурних компаній світу, заснована 1989 року. Серед її визначних проєктів – опера в Осло, Бібліотека Александріна в Єгипті, художній музей Ліллегаммера тощо. Загалом у портфоліо бюро є багато опер, концерт-холів і бібліотек.

Опера у Шанхаї. Фото: snohetta.com

«Хмарочос» раніше писав про спроєктовані Snøhetta музей китів у Норвегії, бібліотеку Ібсена, підводний ресторан.

Дизайн норвезьких банкнот. Фото: snohetta.com

Центральна бібліотека Калгарі, Канада. Фото: snohetta.com

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button