Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Eugene Chystiakov

Комунальне підприємство «Інформатика» замовило через систему Prozorro створення комплексу автоматизації мереж зовнішнього освітлення міста Києва. Переможець тендеру – держпідприємство ТОВ «Хідден Енерджі». Компанія виграла аукціон без торгів, адже, як вважають у комунальному підприємстві, на ринку відсутня конкуренція з технічних причин. Вартість всіх робіт складе 399,2 мільйона гривень.

Тендер включає придбання 361 щита керування зовнішнім освітленням та 2,5 тисячі демодуляторів керування світлодіодними світильниками. Роботи повинні виконати до 15 грудня 2021 року.

Закупівля проводиться у рамках створення «Програмно-апаратного комплексу управління та контролю мережами зовнішнього освітлення міста Києва». Після створення комплексу місто матиме можливість ощадити електричну енергію в залежності від рівня природного освітлення та потреби, контролювати роботу обладнання, автоматично та в ручному режимі управляти освітленням. Нові заходи також допоможуть уникнути більшості аварійних ситуацій. Система керуватиме 200 тисячами світильників.

Створена у 2015 році київська компанія «Хідден Енерджі» – офіційний представник виробника електроніки в Словаччині SEAK s.r.o. на території України. Компанія представляє систему інтелектуального управління освітленням СЕВК «Розумне світло».

У 2018 році КП «Інформатика» замовило у тієї ж компанії систему керування освітленням за 49,76 мільйона гривень. Тоді на ці гроші впроваджували автоматичне управління зовнішнім освітленням у Дніпровському районі. У договорі йшлося, що диспетчерський пункт системи буде розрахований на 1,5 тисячі шаф керування і 200 тисяч світильників із можливістю розширення.

У 2019 році Київрада підтримала цільову програму щодо модернізації систем зовнішнього освітлення столиці, розраховану на період 2018-2022 роки. На фінансування програми передбачено 2,153 мільярда гривень.

Комунальне підприємство «Інформатика» на чолі з виконуючим обов’язки гендиректора Миколою Пихтіним є структурним підрозділом Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА.

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button