Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вероніка Вишинська

13 травня під Кабінетом міністрів та КМДА проходить мітинг велоспільноти Києва, присвячений загибелі Вероніки Вишинської. Дев’ятого травня велосипедистку збив автомобіль, який виїхав на зустрічну смугу на трасі між Пухівкою і Зазим’ям. Після лобового зіткнення в неї не було шансів вижити.

«Вероніка вела велосипедний паблік, надихала велосипедистів в Умані, та стрімко увірвалася в київську велоспільноту з чітким наміром змінювати і розвивати. Це болюча втрата для усіх велосипедистів України», – зазначають організатори акції.

Велоактивісти вимагають від уряду та КМДА скасувати дозволене перевищення обмежень швидкості на 20 км/год та приділити більше уваги розбудові велоінфраструктури. Також вважають, що слід визнати велосипедистів та користувачів легкого персонального транспорту як повноцінних учасників дорожнього руху.

Фото: Анна Даниленко

За даними велоспільноти, за минулий рік на дорогах загинуло 235 велосипедистів, у 2021 році – 36. При цьому 90% велосипедистів вбито на трасах чи в населених пунктах, якими проходять траси.

Під КМДА відновили білий велосипед – пам’ятник загиблим велосипедистам, який зняли для ремонту велопарковки. «З часів встановлення другого білого велосипеда в 2017 році ситуація з безпекою та інфраструктурою майже не змінилася», – нарікають у велоспільноті.

Фото: Сергій Пасюта

Після мітингів під КМДА та Кабміном велосипедисти у супроводі мотоциклістів поїдуть на місце аварії біля Пухівки, потім – до місця поховання Вероніки, а також проведуть поминальний обід в Рожнах.

Також сьогодні, 13 травня, під будівлею Київради заплановано мітинг проти прийняття детального плану території, який передбачає забудову Мінського масиву, в межах вулиць Кондратюка і Майорова. Наприкінці квітня депутати не затвердили ДПТ, але сьогодні Київрада повторно його розглядатиме. Більш того, на сесію виноситься питання прийняття нового поділу міста на 219 нових ДПТ.

Документ передбачає будівництво нового мікрорайону з 19 житлових будинків висотою до 26 поверхів на землях, які належать агрокомбінату «Пуща-Водиця».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button