Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Київська міська рада заявила про наміри викупити земельну ділянку площею 0,3 гектара на проспекті Перемоги, 50-а, неподалік від станції метро «Шулявська», і створити на цьому місці міський парк. 19 травня такий проєкт рішення підтримала комісія з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Поки що депутати самі не знають, скільки може коштувати така ділянка, – спершу потрібно провести грошову оцінку. Менше з тим, заступник мера Володимир Бондаренко запевнив, що на цій ділянці жодного будівництва відбуватися не буде, а буде виключно парк.

«Дозвільні документи на будівництво у власника відсутні. Це логічно викликає значний суспільний резонанс, та привертає увагу засобів масової інформації. Враховуючи першочергові інтереси міської громади, ми проведемо перемовини з власником, результатом яких має стати викуп містом цих територій», – наголосив він.

На ділянці, про яку йдеться, вже будують ЖК 50Avenue, чия висота, згідно з візуалізацією, сягатиме близько 50 поверхів.

Візуалізація: 50avenuekiev.com

Будівництво ведеться на ділянці, яка належала до території видавництва «Преса України» і фактично у частині скверу «Слава танкістам». Загалом згідно з ДПТ, більшість корпусів «Преси України» планують демонтувати, а на їхньому місці зведуть житлово-офісний комплекс. «Наші гроші» писали, що видавництво безкоштовно відмовилося від шести гектарів, хоча держава могла б отримати за цю землю щонайменше один мільярд гривень.

Поряд із котлованом розташовано будівлю, де розмістилася архітектурно-будівельна бібліотека імені Заболотного. Громада побоюється, що бібліотека також може опинитися під загрозою знесення.

На початку року Державна архітектурно-будівельна інспекція відмовила компанії «Рінко» у видачі дозволу на будівництво.

Стан будівництва у березні 2021 року

Зазначимо, що «Рінко» передала право забудови кооперативу «Ексон Прем’єр Шулявська», власниками якої є Йозеф Москович, Іван Влад та американська компанія Exon Group. Exon Group охоплює, зокрема, низку інших кооперативів, які здійснюють скандально відомі забудови у Києві: 11-поверховий «будинок Білозір» на Подолі, 11-поверхівку «з антресолями» на Батиєвій горі, а також 24-поверхівку над входом станції метро «Виставковий центр».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button