Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: kyivmaps.com

На території Національного комплексу «Експоцентр України» створять урбан-парк. Простір буде призначений для занять спортом, зокрема вуличними культурами, та проведення заходів.

На ВДНГ облаштують бетонний скейт-парк, майданчики для вуличних видів футболу, баскетболу, танців, воркауту й паркуру, клаймбінгу, дитячі урбан-локації та столи для тенісу. Усі вони будуть безкоштовні для відвідування. В урбан-парку планують проводити батли та джеми вуличних культур, реалізовувати спортивні проєкти. Там побудують Street Culture Hub, який об’єднає спільноту вуличних культур із різних міст України.

Розробленням простору займається компанія із трансформації міських просторів Big City Lab разом зі литовським урбаністом Тадасом Йонаускісом. Концепцію урбан-парку розробляє команда Street Culture під керівництвом Єгора Матюхіна та архітектори вуличних культур з Urban Reform – Олександра Нарижна і Анастасія Палій.

Для реалізації проєкту залучили спільноту людей, які будуть ним користуватися. Big City Lab провели інтерв’ю з лідерами спорту, щоб зрозуміти їхні потреби не лише у спортивній інфраструктурі, але й у сервісній. Фінальну концепцію спортивного кластера ВДНГ представлять у червні цього року.

Проєкт стане частиною спортивного кластера, що реалізується за підтримки Офісу президента у рамках програм «Велике будівництво» та «Здорова Україна».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button