Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: kyiv.depo.ua

Київрада десятого червня підтримала за основу проєкт ДПТ Мінського масиву, який передбачає зведення 19 житлових багатоповерхівок у районі вулиці Юрія Кондратюка, на місці колишніх теплиць агрокомбінату «Пуща-Водиця». За рішення проголосували 67 депутатів.

Як проголосували партії?

УДАР: 23 – за, 0 – проти;

«Європейська солідарність»: 20 – за, 3 – проти;

«Слуга народу»: 0 – за, 9 – проти;

«Єдність»: 0 – за, 12 – проти;

«Батьківщина»: 12 – за, 0 – проти;

«Голос»: 0 – за, сім проти;

ОПЗЖ: 11 – за, 0 – проти;

Позафракційні: один за, один проти.

Фракція УДАР запропонувала прийняти правки, яким проєкт рішення пропонується доповнити новим пунктом. У ньому йдеться, що під час видачі дозвільних документів, спрямованих на реалізацію ДПТ, забезпечити дотримання прав власників гаражів та членів автокооперативів. Також правкою пропонується передати ділянку площею 2,83 гектара на Вишгородській, 150, на якій розташовані гаражі. За правки проголосували також 67 депутатів.

У травні Київрада підтримала рішення про розробку детальних планів територій – один з яких, зокрема, передбачає подальшу забудову Мінського масиву – без огляду на Генеральний план. Таким чином, депутати прийняли новий поділ міста на 219 нових ДПТ.

ДПТ передбачає будівництво нового мікрорайону з 19 житлових будинків висотою до 26 поверхів на землях, які належать агрокомбінату «Пуща-Водиця». Згідно з рішенням Київради у 2013 році, тоді в місті було заплановано 109 ДПТ.

Депутат Костянтин Богатов заявив Цензор.НЕТ, що детальний план території ґрунтується на незаконно підписаних інвестиційних договорах. Загалом таких договорів – більш як десять, і ДПТ Мінського масиву – лише один із них. На частині ділянок вже встигли щось побудувати. На його думку, це дасть забудовнику «зелене світло» реалізовувати договори, які є невигідними для міста та порушують інтереси громади.

Згідно з інвестдоговором, інвестори отримують 96% площ житлової та 100% площ нежитлової нерухомості, агрокомбінат – лише 4%. Внаслідок забудови у районі вулиці Юрія Кондратюка кількість жителів мікрорайону зросте на більш як на 11 тисяч. Гектар лісу пропонується перетворити на буферний парк (тобто формально буде створено новий парк, у той час, як площа зелених зон не зміниться).

Місцеві жителі виступають проти забудови й сьогодні вчергове вийшли на акцію протесту під стінами міськради. Кияни штурмували двері КМР, тоді як в цей час депутати вирішили зробити перерву.

Інвестором будівництва значиться компанія «Датоліт», наближена до забудовника Stolitsa Group. Також дві компанії-засновниці інвестора ДПТ пов’язують із нардепом від ОПЗЖ Вадимом Столаром. Офіційний інвестор ДПТ для Мінського масиву – компанія «Датоліт», яку пов’язують із забудовником «Столиця груп» та його керівницею Владиславою Молчановою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button