Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Берлінський філармонічний оркестр. Фото: facebook.com/BerlinPhil

В Одеській національній опері гратиме Берлінський філармонічний оркестр, повідомляє Міністерство культури. Berliner Philharmoniker, який вважається найвідомішим симфонічним оркестром у світі та є володарем численних премій Греммі, Грамофон та ECHO, відсвяткує в Україні своє 140-річчя.

«За значенням цей концерт для України сміливо можна назвати подією століття», – запевняють у Мінкульті.

Берлінський філармонічний оркестр сам виступив ініціатором приїзду до Одеси – міста, де свого часу під керівництвом Петра Столярського зародилася одна з найвідоміших скрипкових шкіл світу.

Одеська опера. Фото: facebook.com/OdesaOperaBallet/

1991 року оркестр започаткував традицію святкувати свій день народження Європейським концертом у різних країнах, таким чином декларуючи свою позицію як культурного посла світу. За попередні роки Берлінська філармонія відвідала Велику Британію, Іспанію, Францію, Грецію, Чехію, Польщу, Італію, Швецію тощо.

Європейський концерт відбудеться першого травня 2022 року. На сайті Berliner Philharmoniker повідомляється, що у програмі – рапсодія «Тарас Бульба» Леоша Яначека, «Дон Жуан» та «Веселі пригоди Тіля Уленшпігеля» Ріхарда Штрауса й також увертюра з опери «Севільський цирульник» Джоаккіно Россіні.

Концерт транслюватиметься в живому часі зі сцени Одеської національної опери Першим німецьким державним каналом телебачення та міжнародними медіапартнерами на цілий світ. А запис концерту поповнить цифрову медіатеку Берлінської філармонії.

У складі оркестру близько 100 музикантів під керівництвом головного диригента та художнього керівника Кирила Петренка.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button