Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23507 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуалізації: Dmytro Aranchii Architects

Флагманська автозаправка KLO, яку збираються незабаром відкрити на проспекті Бажана, на в’їзді з боку аеропорту «Бориспіль», матиме фасад, спроєктований Dmytro Aranchii Architects.

«Думаю, фасад KLO в основній своїй масі буде готовий до середини літа. На інтер’єр – ще кілька місяців», – прогнозує засновник архітектурного бюро Дмитро Аранчій.

Раніше ми писали про проєкт інтер’єру магазину в автозаправному комплексі, прикрашений хвилястими пластинами.

Фасад центральної будівлі комплексу так само оздоблено криволінійними пластинами. За словами Аранчія, каркас суцільний – пластини монтуються однією деталлю.

Загалом оболонка складається з двох шарів: фальцевий фасад й утворена ламелями криволінійна поверхня.

Такий фасад поєднує кілька функцій: захист від сонця, візуальна ефектність, а також поєднання центральної будівлі з іншими двома крилами будівлі. Основний фасад плавно перетікає у крила.

Фасад орієнтовано на південь, та пластини ріжуть прямі сонячні промені й натомість забезпечують розсіяне світло впродовж дня.

У торці пластин фасаду вмонтовано світлодіоди, які підкреслюють форму в темний час доби, а ще дозволяють задіювати поверхню як медіафасад.

Фасад проєктувався як образ, що вирізняється з-поміж типових автозаправок і контексту Позняків.

Темний фасад контрастує зі світлим інтер’єром і великим вітражним заскленням.

Для створення геометрії фасаду архітектори побудували параметричну тривимірну модель. Така автоматизація надала можливість швидко перебрати сотні варіантів і вибрати оптимальний.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button