Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Хмарочос

Розробник сервісу Kyiv Smart City – компанія «Діджитал Солюшнс» через суд вимагає від комунального підприємства ГІОЦ віддати борг за користування мобільним застосунком для е-квитка. Про це повідомляє dev.ua з посиланням на судові рішення.

«Діджитал Солюшнс» передала застосунок Kyiv Smart City місту в користування в 2019 році, а в грудні 2020-го компанія подала позов на ГІОЦ до суду. У матеріалах справи йдеться про те, що місто, згідно з договором, зобов’язалося платити розробнику 1% від продажів квитків у комунальному транспорті. Та з липня 2020 року ці виплати припинилися. Розробник вимагає розрахуватися за липень-жовтень минулого року – сума становить 611 тисяч гривень.

ГІОЦ, зі свого боку, теж подав на розробника зустрічний позов, вимагаючи розірвати договір від 2019 року. Місто аргументувало законом про публічні закупівлі, за яким сума винагороди розробнику не мала перевищувати 200 тисяч гривень на рік. Однак суд не пристав на ці доводи, вирішивши, що дія закону не поширюється на угоду про спільну діяльність.

Застосунок Kyiv Smart City без попереджень припинив працювати п’ятого січня 2021 року. Водночас КМДА заявила, що відтепер замість нього слід встановити новий застосунок – «Київ Цифровий». Мовляв, Kyiv Smart City належить громадській організації, яка до міста не має стосунку, – натомість «Київ Цифровий» розробляв ГІОЦ.

Наприкінці 2019 року активісти підрахували, що на впровадження Kyiv Smart City з 2016 року було витрачено 800 мільйонів гривень. Щодо вартості підтримки платформи «Київ Цифровий» у КМДА відповідають, що роботи тільки розпочато, тому їхня вартість буде визначена пізніше.

Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА до квітня 2020 року очолював Юрій Назаров. Він координував впровадження Kyiv Smart City разом зі своєю дружиною Ярославою, яка є донькою нардепа від ОПЗЖ Юрія Бойка. Його будинок на Долобецькому острові згадується у справі про розкрадання коштів в ГІОЦ, хоча сам ексчиновник не фігурує як обвинувачений.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button