Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Kyrylo Khomiakov

З першого липня перші чотири патрульних «Фантоми» на основі Skoda Kodiaq почнуть вимірювати швидкість руху на вулицях, повідомляє пресслужба МВС. Очікується, що до 2024 року на українських дорогах буде щонайменше 550 таких патрулів.

Зараз правоохоронці тестують чотири машини, на які встановлено радари. Вони дозволяють фіксувати швидкість зустрічного транспорту й того, що обганяє. До 2024-го року пропонується запровадити 550 камер, які фіксують порушення швидкісного режиму.

Метою «Фантомів» є запобігання правопорушенню й можливим негативним наслідкам на дорозі, а не притягнення до відповідальності якомога більшої кількості водіїв.

Спеціальний комплекс, вмонтований у авто, налаштований на сканування правопорушень під час руху самого «Фантому». Правопорушення фіксуються як за напрямком руху спецавто, так і в зустрічному напрямку. У випадку фіксації порушення, вмикаються спеціальні сигнали синього та червоного кольору й автомобіль порушника зупиняється.

МВС планує придбати ще 125 автомобілів для патрулів «Фантом». При цьому планують використовувати різні моделі автомобілів, а не тільки Skoda Kodiaq, щоб водії не могли одразу впізнати їх в потоці.

За рік роботи системи автоматичної фіксації було складено 1 738 119 постанов. Штрафи були оплачені на загальну суму – 259,6 мільйонів гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button