Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/kacper.ropka

Житель польського міста Кшешовіце, що неподалік від Кракова, Кацпер Ропка засмажив яйця без вогню посеред центральної площі. Таким чином він намагався привернути увагу до проблеми браку дерев у місті.

«Я хотів показати жителям та туристам, наскільки небезпечним може бути перебування в теплі на Ринковій площі в Кшешовіце, наскільки тут високі температури і як легко дістати сонячний удар», – пояснив він в інтерв’ю Wiadomości WP.

На Ринковій площі немає дерев та й фактично будь-якого іншого озеленення. Через це у спекотний літній день температура тут сягає 60 градусів Цельсія.

Те, як сильно нагріваються міські поверхні за браку озеленення, також продемонстрували днями активісти розташованого неподалік Чеховіце-Дзедзіце.

Кацпер поклав на розжарену мармурову плитку сковороду, вбив яйця і приготував скрамбл – яєчню-бовтанку. Вся процедура зайняла приблизно 80 хвилин. Після цього Кацпер спробував страву.

Найважчим випробуванням в акції було витримати стільки часу на сонці.

Жителі Кшешовіце підготували петицію з вимогою висадити в місті якомога більше дерев і кущів. Рослини не лише охолоджують міський простір, але й поглинають вуглекислий газ, виробляють кисень, затримують пил та зволожують повітря.

Нагадаємо, у Львові також провели експеримент, вимірявши температуру в різних частинах вулиць.

Читайте також: +50 за Цельсієм. Чому в міста приходить аномальна спека — і як її подолати?

Кінець червня видався аномально спекотним не лише в Європі, але й в Канаді та на півночі США, де від гіпертермії за кілька днів загинули сотні людей.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button