Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23631 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Олена Лазун

До Чернігова, де почали масово щепити вакциною Pfizer-BioNTech, цими вихідними приїжджали мешканці з інших регіонів України. Вони приїхали спеціально, щоб отримати укол вакциною саме цієї компанії. Про це пише ВВС.

За перші вихідні вакциною Pfizer щепились 2353 людей. Для порівняння щеплення китайським CoronaVac отримали 407 людей. Біля пунктів вакцинації стояли черги по 250 людей. До міста приїжджали з Києва та Київської області. Приблизно вистояти в черзі прийшлось дві години.

Про вакцину для пунктів вакцинації домовлялася обласна влада, пояснює представниця одного з ТРЦ Тетяна Божок. Але чим саме вакцинуватимуть громадян, не було відомо до останнього. Чернігів став першим містом в Україні, в якому в пунктах масової вакцинації громадяни можуть за власним бажанням зробити щеплення німецько-американською вакциною Pfizer-BioNTech.

Відсьогодні вакцину Pfizer використовуватимуть у всіх центрах масової вакцинації. Вона буде доступна для всіх охочих, але з пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями.

Препарат Pfizer – єдина з доступних в Україні вакцин, яка схвалена в усіх країнах Європейського союзу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button