Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/Save.Kvity.Ukrainy

Про демонтаж фасаду будівлі «Квіти України» на вулиці Січових Стрільців не згадується у проєкті підготовчих робіт, який надав забудовник. Це порушення перевірить Департамент архітектурно-будівельного контролю, повідомляє пресслужба КМДА.

«Упевнений, після перевірки буде складено акт про невідповідність робіт проєкту і подано позов до суду з метою скасувати повідомлення про підготовчі роботи», – заявив київський депутат і радник міського голови Дмитро Білоцерковець.

У КМДА також заявляють, що будівництво на місці «Квітів України» не може початися без погодження Міністерства культури, оскільки адреса потрапляє в історичний ареал.

У той час, як міський голова Віталій Кличко досі не висловився з приводу демонтажу модерністської будівлі, КМДА відреагувала саме на закиди міністра культури Олександра Ткаченка. Той закликав муніципалітет «ретельніше підходити до видачі містобудівних умов та обмежень, а не роздавати їх з висотністю, яка абсолютно паплюжить місто».

«Звернення щодо внесення у реєстр подібних об’єктів міста – у компетенції місцевої влади. Крок за КМДА. До того ж ми говоримо не про окремі будівлі, а про збереження історичних кварталів, тобто комплексів. І питання не в одній будівлі, до чого люблять зводити, а в обличчі всього ареалу, що теж залежить від міської влади. Наша позиція – ми проти демонтажних робіт і проти рішень, які надало КМДА», – заявив Ткаченко.

Натомість у КМДА нарікають, що вирішення ситуації з будівлею у суді може затягнутися – «все завдяки “супер-реформі”, яка набула чинності у червні 2020 року».

«Відповідальні органи позбавили можливості анулювати повідомлення і декларації на підставі виявлених порушень. Раніше забудовник був змушений звертатися до суду, тепер перевіряючі органи, які реагують на звернення громади, мають самі йти до суду», – зазначає Білоцерковець.

Нагадаємо, 12 липня забудовник почав демонтувати атріум «Квітів України». У відповідь кияни розібрали будівельний паркан, заблокували техніку та окупували будівлю.

Докладніше про «Квіти України»: Кияни «захопили» пам’ятку модернізму, не даючи її знести. Чому це сталося і що буде далі?

Наприкінці червня забудовник обрізав багаторічний виноград, який оплітав фасад.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button