Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23549 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Дмитро Левченко

15 липня в наземному громадському транспорті Києва остаточно виведуть з обігу паперові разові талони. Замість них залишиться паперовий QR-квиток.

Читайте також: Передайте на один: історія проїзних квитків у громадському транспорті Києва

Київських кондукторів звільнили, а частину перевели на посади контролерів.

Найлегший спосіб розрахуватися за проїзд – синьою транспортною карткою, яка зараз називається «Київ Цифровий». Сині картки Kyiv Smart Card зі старим дизайном також діють.

Термінал самообслуговування. Фото: Zeven Laz

Купити карту або разовий QR-квиток та поповнити карту можна у точках, позначених на мапі:

  • у касах метрополітену;
  • 502 терміналах самообслуговування, що розташовані на станціях метро, трамваю й електрички, а також на деяких зупинках наземного транспорту;
  • у Т-кіосках. У Києві, за даними КМДА, є 322 таких Т-кіоски.
  • також на мапі можна знайти місця розташування терміналів Easy Pay, де можна поповнити карту.

На відміну від метро, в наземному транспорті поки що немає можливості розрахуватися банківською карткою. У Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій КМДА заявили у відповідь на запит журналістки Лесі Падалки, що додаткового обладнання для можливості розрахуватися банківською карткою у транспорті не проводили. Одночасно в КМДА вважають, що така можливість вже реалізована – адже саме за допомогою банківської картки пасажир сплачує поїздки у застосунку «Київ Цифровий».

«Я пишаюсь, що саме КП “Київпастранс” є одним з перших транспортних підприємств, яке повністю готове до впровадження електронного квитка», – заявив директор Київспастрансу Дмитро Левченко.

Муніципальних транспортних підприємств у Києві два. Київський метрополітен вивів з обігу жетони навесні минулого року.

Водночас у Києві діють також приватні перевізники, які поки що не збираються запроваджувати безготівкову оплату.

Загалом офіційне впровадження електронного квитка у Києві відклали на 2023 рік. Таким чином, впровадження е-квитка в Києві розтягнулося щонайменше на п’ять років.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button