Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23645 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Всі фото: facebook.com/eugene.savvateev

П’ять місяців тому, в лютому, київські волонтери з організацій «Молодь за мир» та «Спільнота святого Егідія» організували тимчасовий нічний притулок для бездомних. Притулок «Теплий дім» – це невелике приміщення в колишньому хостелі в центрі Києва.

Зараз у притулку живе четверо чоловіків, які до того ночували на вулиці, у під’їздах, переходах та електричках, повідомляє журналіст і волонтер Євген Савватєєв.

Разом із гостями ніч проводить адміністратор. У травні на цю посаду винайняли чоловіка, який сам приходив на роздачі їжі. Він ночує більшість днів на тиждень й отримує за це зарплатню. Решту днів чергує хтось із волонтерів.

У притулку гостям пропонують вечерю, сніданок, можливість помитися, випрати речі. Волонтери також допомагають вакцинуватися від коронавірусу, пройти медогляд та відновити документи.

«Які є труднощі? Звички. Їх змінювати непросто усім, а надто людям, які жили на вулиці. Хтось збирає етикетки, рекламки собі у пакет. Хтось не може звикнути до правил і приходить пізніше. Хтось прокидається вночі або під ранок і починає чистити взуття», – додає Савватєєв.

«Теплий дім» існує без грантів – повністю завдяки пожертвуванням. Зараз витрати на притулок становлять приблизно 25 тисяч гривень на місяць.

Охочі долучитися можуть налаштувати регулярний щомісячний платіж – інструкції розміщено в коментарях до посту Савватєєва.

Також можна підтримати, завітавши до «Теплого дому» на вечерю або просто в гості.

Читайте також: «Їдь додому!» – як у морози працює соцслужба КМДА і в яких умовах ночують бездомні? 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button