Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Суспільство майбутнього

У Києві містяни демонтували частину паркану навколо озера Вирлиця – це вже не перша така акція. Про це йдеться у сюжеті ТСН. Біля водойми чергували поліціянти, але в дії киян не втручались.

Озеро Вирлиця – одне з найбільших озер Києва, воно має природне походження. У 2005 році Київрада дозволила орендувати частину озера для будівництва торговельно-розважального центру. Орендарем трьох земельних ділянок загальною площею майже 30 гектарів стала компанія «Мрія-Інвест».

Комісія Київради підтримала проєкт рішення про створення ландшафтного заказника «Озеро Вирлиця» в Дарницькому районі площею 98 гектарів. За цим проєктом до заказника не увійшли ділянки, віддані в оренду під забудову. Ділянка площею 98 гектарів, яку оголошено заказником, перебуває в користуванні КП «Плесо».

На одному з засідань Київради мер Віталій Кличко схвально відгукнувся про забудовника. Він почав з заяви про те, що проти забудови озера Вирлиця і сам виріс на вулиці Декабристів. Та йому сподобався проєкт благоустрою від забудовника.

Читайте також: Екопарки замість ЖК, ТРЦ, клумб і бетонної плитки. Чому дика природа зараз особливо потрібна Києву

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button