Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23462 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Вечірній Київ

Фірма, через яку нібито працює «смотрящий за Києвом» Денис Комарницький, виграла тендер на науково-технічний супровід будівництва метро вартістю 24,33 мільйона гривень. Про це повідомляється у системі Prozorro, пишуть «Наші гроші».

КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд» КМДА 30 липня замовило ТОВ «Форма» науково-технічний супровід будівництва метро від дамби Русанівських садів до майбутньої станції «Райдужна» при будівництві Подільського мосту вартістю 24,33 мільйона гривень. Послуги компанія надаватиме до кінця 2023 року. Мова про дослідження, аналізи та моніторинги задля надійності та довговічності будівельних конструкцій.

До аукціону не допустили ДП «Науково-дослідний інститут будівельного виробництва» Мінрегіону, оскільки воно не виправило недоліки протягом доби після ознайомлення з ними. Єдиним допущеним конкурентом було ДП «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П.Шульгіна» Укравтодору.

Закупівлю провели з другої спроби. На перший тендер у березні приходили ці самі три учасники, проте тоді обидва держпідприємства відхилили. «Форма» із трохи нижчою ціною 23,77 мільйона гривень лишилась єдиним допущеним учасником.

Засновником київської «Форми» на чолі з колишнім головним інженером Дарницької дистанції колії «Південно-Західної залізниці» Олегом Сахніком є Олександр Степенко. Степенко також володіє ТОВ «Скайбуд Груп», а раніше володів ТОВ «БК Роял Хауз».

За даними колишнього депутата фракції «Слуги народу» Гео Лероса, колишній депутат Київради Денис Комарницький, якого називають «смотрящим» за столицею, працює через фірми «Форма» та «Скайбуд Груп».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button