Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/EcoparkVyrlytsiaOfficial/

Активісти, що виступають проти забудови озера Вирлиця, запрошують всіх охочих долучитися до генерального прибирання цієї суботи, 7 серпня, повідомляє Вечірній Київ. Толоку організують громадські спілки «Аномалія», «Друге життя» та «Екопарк Вирлиця».

З собою бажано мати: рукавички; пакети для сміття; зручний одяг; маски й антисептики. Захід пройде біля станції метро «Вирлиця», на боці озера. Час проведення – з 10:00 до 13:30.

Крім того, на озері Вирлиця започаткують цикл відкритих лекцій. У п’ятницю 13 серпня о 19:00 депутатка Київради Аліна Михайлова читатиме лекцію про вуличні акції.

«Створюємо культурний освітній простір на озері Вирлиця. Озері, яке у майбутньому, має стати екопарком, а не залитою бетоном площею для чергового ТРЦ та ЖК», – заявляють організатори.

Нагадаємо, компанія «Мрія-Інвест», яка планує збудувати ТРЦ на березі озера Вирлиця. Днями екоінспекція заявила, що забудовник не має права здійснювати підготовчі роботи, зокрема берегоукріплення території.

Перед тим міський голова Віталій Кличко публічно підтримав забудовника. «Наші гроші» зауважують, що у 2018-2020 роках керівником «Мрія-Інвест» був Юрій Іонанов, шкільний друг Кличка, а також колишній керівник Фонду Кличка.

Озеро Вирлиця – одне з найбільших озер Києва, воно має природне походження.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button