Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/Екопарк Вирлиця

Компанія «Мрія-Інвест», яка планує забудувати частину берега озера Вирлиця, не мала права здійснювати інженерну підготовку і берегоукріплення території, оскільки це частина планувальної діяльності. Про це йдеться в рішенні Державної екологічної інспекції Київського округу, повідомляє спільнота «Екопарк Вирлиця».

Для провадження такої діяльності потрібен позитивний висновок з оцінки впливу на довкілля, якого у забудовника немає. Тож забудовнику забороняється здійснювати будь-які підготовчі та будівельні роботи, підкреслюють у спільноті.

Шостого липня представники компанії «Мрія-Інвест» намагалися презентувати проєкт забудови у приміщенні Дарницької адміністрації. Забудовник планує будівництво торговельно-розважального центру з паркінгом і благоустрій території.

Провести презентацію для громади запропонував міський голова Віталій Кличко, який на засіданні Київради 24 червня публічно підтримав забудовника та переконав депутатів почекати з оголошенням озера Вирлиця ландшафтним заказником. Однак група місцевих мешканців, які виступають проти будівництва ТРЦ, відмовилися слухати про плани забудовника.

Представник компанії «Мрія-Інвест» Олександр Крупник запевняє, що озеро не чіпатимуть, і тут буде «лише двоповерхова будівля». Проте кияни звертають увагу, що презентовані ілюстрації не показують реальну територію навколо озера й подекуди суперечать озвученим описам проєкту. Зокрема серед візуалізацій вона помітила відразу декілька рендерів проєкту, розробленого для міста Провіденс, штат Род-Айленд, США.

Восьмого липня біля КМДА на учасників мітингу проти забудови озера Вирлиця напали учасники мітингу на підтримку забудовника. Депутатка Аліна Михайлова з розмов учасників цієї групи почула, що вони отримають 250 гривень за чотири години акції. Це не перший випадок, коли забудовник залучує проплачених активістів. Наприклад, кияни стверджують, що під час презентації в Дарницькій РДА забудовник завіз автобус із «групою підтримки», якій нібито платили по 300 гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button