Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Місце, де буде облаштовано наземний перехід Фото: Костянтин Усов

На Prozorro скасували тендер на розробку проєктної документації наземного переходу біля станції метро «Арсенальна» на перехресті вулиць Московської та Грушевського. У причинах скасування вказана відсутність подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт і послуг.

Переможцем торгів була компанія «Проектно-будівельна компанія “Трансмісто”», яка запропонувала виконати роботу за 49 994,99 гривні, що на п’ять гривень менше очікуваної вартості. Ця фірма єдина брала участь в тендері.

Керівник Центру організації дорожнього руху Віктор Черній пояснив, що обрана інша процедура реалізації цього проєкту. Зокрема, приватний інвестор профінансує створення наземного переходу на Арсенальній. Реновацією Арсенальної площі, що тривала майже рік, займається компанія A Development.

В умовах було вказано, що перехід мусить бути зручним для маломобільних людей – видавати звукові сигнали для осіб зі слабким зором, мати пониження бордюрів і тактильну плитку. Також проєктувальник має передбачити чинну та заплановану велосипедну інфраструктуру. Зокрема, мають встановити велосипедні світлофори. В документації також згадується можливість підключення датчиків СО, SO2 (оксиду вуглецю, діоксиду сірки) тощо. Підрядник мав завершити розробку проєкту до початку грудня цього року.

Проєкт «Перехід на Арсенальній» переміг у конкурсі Громадського бюджету Києва 2020 року. За останні роки Арсенальну площу ревіталізували та створили на ній простір A-Station. Він включає кілька відреставрованих корпусів заводу «Арсенал» (тепер тут розміщено Kyiv Food Market, Creative States та інші заклади), а також будівлю Військової комендатури, Микільську браму та саму Арсенальну площу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button