Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вид головного фасаду станом на 15 серпня 2021 року. Фото: Антон Короб

12 жовтня працівники «Київблагоустрою» демонтували будівельний паркан біля історичного будинку на вулиці Тургенєвській, 22, повідомляє пресслужба комунального підприємства.

У липні забудовник почав розбирати дах садиби XIX століття. Будівля, збудована у 1906 році, спершу належала міщанину Василю Маліну, згодом перейшла до Є. Зеленського.

Руйнування садиби, 15 серпня 2021 року. Фото: Антон Короб

Впритул до будинку в 2017 році компанія «Сервіт» збудувала 11-поверховий ЖК Turgenev. Наступного року відбулася перша спроба знести будинок Маліна, однак після суспільного розголосу демонтаж припинили.

У «Київблагоустрої» зауважують, що будинок не має статусу об’єкту культурної спадщини, однак його внесено до переліку об’єктів, які підпадають під додатковий захист.

Знесення будівельного паркану 12 жовтня 2021 року. Фото: пресслужба КП Київблагоустрій

Дозвільні документи на тимчасове порушення благоустрою та встановлення огорожі до «Київблагоустрою» не надходили. Також власник не відреагував на вимоги припису інспектора благоустрою прибрати конструкцію самостійно.

Пресслужба зауважує, що законність проведення будівельних робіт визначить поліція.

Знесення будівельного паркану 12 жовтня 2021 року. Фото: пресслужба КП Київблагоустрій

Навпроти, за адресою Тургенєвська, 17, компанія «Контакт-Інвест» знесла будинок Ребізова 1902 року. На місці пам’ятки збираються звести восьмиповерховий житловий будинок.

З цією ділянкою межує будинок Рутковського (Тургенєвська, 19) 1901 року, який перебуває під загрозою знесення. Компанія «Контакт-Інвест» обіцяє реставрувати будівлю й розташувати в ній офіси й апартаменти.

Читайте також: Після голосування мораторій Кличка на знесення історичних будівель став «рекомендаціями»

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button