Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/moz.ukr

У Києві наразі зайнято 70% ліжок для хворих із COVID-19, що є підставою оголосити у столиці червону зону карантину. Про це 18 жовтня заявив глава парламентського комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Зараз Київ увів другу чергу лікарень. Місто сьогодні завантажене на 70%, але це вже є причиною, щоб оголошувати червону зону», — зазначив політик, додавши, що відповідні рішення мають ухвалювати на місцевому рівні.

Піку захворюваності очікують наприкінці жовтня. За добу в Україні — 15 579 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби, летальних випадків — 538. Такої високої смертності від ковіду ще не було за весь час пандемії. Щодо Києва, то тут за минулу добу виявили 837 хворих, померли 26 людей.

Рекордна смертність спостерігається в Україні на тлі зниження смертності від коронавірусу у світі. У ВООЗ зазначили, що зі світової тенденції вибиваються кілька європейських країн із низькою вакцинацією. Рівень охоплення вакцинами в Україні — один із найнижчих у світі (15%), а недовіра до щеплень — одна з найсильніших.

Фото: facebook.com/moz.ukr

У Міністерстві охорони здоров’я наголошують, що з 27,5 тисячі хворих на COVID-19, яких опинилися в лікарнях з 11 по 17 жовтня, 94,2% не отримали жодної дози антиковідної вакцини.

Зараз у червоній зоні — Дніпропетровська, Одеська, Херсонська, Донецька і Запорізька області. За кілька днів ці регіони вирвалися в лідери з кількості вакцинацій — жителі хочуть скористатися послабленнями для вакцинованих.

У Дніпрі й Одесі спостерігають величезні черги на вакцинацію. У понеділок, 18 жовтня лише в дніпровському центрі «Менора» щепили приблизно 6000 осіб, що вдесятеро більше, ніж у суботу. Так само ажіотаж із щепленнями у ці дні у Львові, де також готуються посилити карантин. Зокрема, сертифікати про вакцинацію стануть обов’язковими для працівників закладів харчування, ТРЦ, салонів краси тощо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button