Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


У Святошинському районі на вулиці Відпочинку, 25 стався конфлікт між місцевими жителями та невідомими чоловіками щодо забудови зеленої зони – частини Дубового гаю. 21 жовтня зранку забудовник спиляв сторічні дуби, у відповідь містяни знесли будівельний паркан, але отримали супротив. Про це повідомила депутатка Київради Аліна Михайлова.

За її словами, забудовник «Вуд гейтс» отримав дозвіл на будівництво з сьомої спроби. ДАБІ двічі відмовила через невиконання вимоги по паркомісцям, розмірам прибудинкових майданчиків, щільності населення, відсотку забудови, мінімальних житлових площ, забудовник навіть вийшов за межі земельної ділянки. Але в лютому інспекція все-таки видала дозвіл забудовнику, хоча жодне з зауважень не було усунуте.

З березня 2020 року ділянка, на якій планується будівництво, арештована в межах кримінальної справи про знищення дубів. Зокрема, під їхнє коріння розливали нафтопродукти. У 2010 році власником цієї ділянки став кооператив «Світ житла». У квітні 2018 року кооператив отримував містобудівні умови й обмеження на забудову ділянки. У 2020 році вона перейшла у власність ТОВ «Вуд Гейтс».

За даними порталу Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, будинок на ділянці площею 0,26 гектара матиме 21 поверх, загальна площа квартир складе майже вісім тисяч квадратних метрів.

На ділянці під забудову знаходиться шість 120-річних дубів, які забудовник відмовився зберігати та систематично знищує зелені насадження. Ця ділянка рішенням Київради була оголошена ландшафтним заказником «Зелена мрія», щоб зберегти ділянку від забудови. Проте у червні ОАСК визнав це рішення протиправним, Київрада подала апеляцію, але потім її відкликала.

«У Київраді лежить проект рішення про скасування відведення цієї ділянки, але вже 2 роки ніхто його не рухав. Інший проект рішення – про викуп земельної ділянки на вул. Відпочинку, 25 для суспільних потреб – у квітні був направлений до Київради, але на тому все зупинилось. Два роки бездіяльності», – повідомила Михайлова.

Власником «Вуд Гейтс» є ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Новос», який належить Ігорю Сірику, пише видання «Наші гроші». Це колишній депутат Полтавської обласної ради від «Батьківщини», власник компанії Novos Development, що зводить чотири житлові комплекси в Полтаві.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button