Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Київський метрополітен оголосив відкриті конкурсні торги на коригування проєктної документації на будівництво першої дільниці метро на Троєщину — від станції «Глибочицька» до станції «Райдужна». Переможець розробить оновлений проєкт протягом семи місяців, повідомляє пресслужба КМДА.

За словами заступника голови КМДА Олександра Густєлєва, в оновленому проєкті поряд зі станціями метро буде передбачено велосипедні паркінги на щонайменше 50 місць.

У межах одного з вестибюлів станцій або поряд зі станціями на поверхні буде запроєктовано громадські вбиральні.

Станції обіцяють зробити повністю інклюзивними, з інформаційно-навігаційною системою, зручною для пасажирів з порушеннями зору, з ескалаторами та вантажопасажирськими ліфтами.

Також на платформах станцій з’являться табло зворотного відліку часу. Зараз на деяких станціях їхню роль виконують рекламні екрани.

Як зазначив заступник голови КМДА, провізна спроможність станцій розрахована на 40,8 тисячі пасажирів за годину.

Перша ділянка метро на Троєщину завдовжки майже 11 кілометрів включатиме шість станцій і два пересадкові вузли: «Глибочицька»/«Лук’янівська» та «Подільська»/«Тараса Шевченка». Загалом нову гілку будуватимуть у п’ять етапів. Після станцій на лівому березі лінію продовжуватимуть у бік Солом’янської площі та Кільцевої дороги.

Транспортні експерти, однак, наголошують, що перша ділянка до станції «Райдужна» не надто покращить транспортне сполучення: лінія не дотягуватиметься власне до Троєщини. Жителів мікрорайону слід буде підвозити до метро автобусами та маршрутками.

Приблизне розташування станцій нової лінії

Зазначимо, що проєктування Подільсько-Вигурівської лінії почалося ще у 1980-ті роки. Уперше вона з’явилася на схемі ліній метрополітену в довіднику 1982 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button