Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото зі сторінки kyiv.klichko.org

На місці конфліктної забудови на Микільській Слобідці поліція відтіснила «Муніципальну варту», щоб створити коридор для проїзду техніки на будмайданчик, проти чого виступає громада. Про це заявив міський голова Віталій Кличко.

«Звертаюся до керівництва поліції столиці публічно пояснити такі дії правоохоронців та надати їм правову оцінку. Чому поліція відтісняла “Муніципальну охорону”, спричинила сутички з активістами і розблокувала проїзд на будмайданчик, фактично відстоюючи інтереси забудовника?», — цитує Кличка пресслужба КМДА.

У пресслужбі поліції Києва натомість заявили, що на Микільській Слобідці виник «конфлікт між громадянами», а поліцейські припиняли «штовханину» між ними.

Медіа повідомляли про сутички на місці будівництва 25 жовтня. Зокрема, ТСН інформувало, що на супротивників забудови їхала будівельна техніка в супроводі «молодиків у балаклавах». На відео місцева жителька Катерина Гонзель заявляє, що поліція стала на бік забудовника і допомагала проїзду техніки.

25 серпня місто анулювало контрольну картку на порушення благоустрою, яка дозволяла забудовнику встановити паркан. Комунальників зобов’язали встановили блоки на проїзді будівельної техніки.

Фірма «Нова Слобідка» поновила будівництво трьох 25-поверхових будинків на Микільсько-Слобідській, 7-9 на початку серпня. До цього протягом багатьох років будівництво було заморожене через судові позови та кримінальні провадження, на земельну ділянку накладали арешт.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button