Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23595 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: bigbud.kmu

До кінця 2023 року в Україні планують відновити 1400 мостів та 24 тисячі кілометрів доріг державного значення. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, пише Економічна правда.

За його словами, найбільш перспективними майбутніми проєктами є Київська обхідна дорога, траси М-05 Київ-Одеса, М-14 Одеса-Миколаїв-Херсон, М-24 Мукачеве-Берегове-Лужанка, Н-08 Бориспіль-Переяслав, обхід міста Чернівці, концесійна дорога Краковець-Львів-Броди-Рівне.

Консультант «Великого будівництва» Юрій Голик у інтерв’ю Бабелю розповів, що витрати у рамках програми на ремонт та будівництво одного кілометра дороги становлять від 15 до 20 мільйонів гривень. 60% фінансування від дорожнього фонду йде на дороги Укравтодору, 35% – на обласні адміністрації, решта 5% – на безпеку дорожнього руху.

Минулого року на будівництво та ремонт доріг виділили 107 мільярдів гривень, в цьому році планують приблизно 110 мільярдів. Також у минулому році середня вартість ремонту кілометру дороги коштувала 11,19 мільйона гривень, що на 91,6% більше проти 2019 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button