Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Десятого листопада закінчився період пільгового розмитнення уживаних автомобілів на європейських номерах. Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев заявив, що жодних пільгових періодів більше не буде.

«Питання із євробляхами вирішено. Більше жодних відстрочок/пільгових періодів не буде. Тепер – закон один для всіх. Прошу Національну поліцію вжити заходів щодо недопущення проїзду євроблях вулицями та дорогами нашої країни», – написав він.

За період з 15 червня по десяте листопада українці розмитнили понад 83 тисячі автомобілів, а бюджет отримав 2,9 мільярда гривень.

Учасники бойових дій, які перебувають безпосередньо на території Операції Об’єднаних сил, більш як 90 днів з дня набрання чинності законів (з 15 травня 2021 року), можуть скористатися цими спрощеннями до восьмого лютого 2022 року.

Пільгове розмитнення тривало із 15 червня. Авто на єврономерах, від року випуску яких минуло понад п’ять років, та ввезені на територію України до кінця 2020 року можна було розмитнити за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку. Пільги стосуються легкових авто та вантажних транспортних засобів масою до 3,5 тонни. У середньому сума розмитнення становила від однієї до трьох тисяч доларів. Також для пільгового розмитнення потрібно було заплатити внесок у 8,5 тисячі гривень.

Відсьогодні для тих, хто не розмитнив авто, передбачені штрафи. Штраф за незаконне перебування авто складає 8,5 тисячі гривень. Після сплати штрафу можна або вивезти авто за кордон, або розмитнити в Україні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button