Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Дикий Лівий

Ініціатива «Дикий Лівий» збирає спільнокоштом 150 тисяч гривень на розробку концепції збереження та ревіталізації прибережних зон Лівого берега.

«Наш пріоритет — захистити природний рекреаційний берег Дніпра на Лівобережжі від забудови та бетонування і ревіталізувати знищені ділянки. Відновлений парк Микільська Слобідка, об’єднаний з урочищем Горбачиха, — це наш шанс показати, яким може стати “Дикий Лівий” від крайньої північної точки Києва до самого півдня луків Осокорків», — пояснює команда проєкту.

До команди входять, зокрема, активісти, які захищають від забудови Микільську Слобідку й урочище Горбачиха, представники студії архітектури та дизайну SBM, депутатки Київради Ксенія Семенова та Аліна Михайлова тощо.

Вже у листопаді-грудні цього року SBM розроблятиме концепцію «Дикий лівий». Ця студія раніше реалізувала у Харкові парк Саржин Яр.

«Концепція передбачає вивчення притаманних для місцевості рослин, як у водній зоні, так і в прибережній. А також сучасні рішення, які б поєднали урбанізовані ділянки з природними дикими та дозволили створити єдиний стиль лівобережжя Дніпра в Києві», — зазначають автори ініціативи.

Концепцію «Дикий Лівий» разом із генпланом парку «Микільська Слобідка» передадуть місту для подальшого використання під час проєктування зелених зон на березі Дніпра.

У грудні планують провести воркшоп на проєктування скверу «Микільська Слобідка» як пілотного проєкту майбутнього парку, а далі й усієї концепції Дикий Лівий. Під час воркшопу, який проводитимуть спільно з міською владою, громадою й архітекторами, оберуть проєкт-переможець.

Очікують, що Київрада затвердить Концепцію розвитку прибережних зелених територій Лівого берега Дніпра у 2022 році, і протягом 2022-2023 років силами комунальних підприємств буде облаштовано сквер на Микільській Слобідці.

Горбачиха. Фото: Дикий Лівий

Частину витрат покриватимуть коштом місцевих громадських організацій і мешканців району. Основна частина проєкту буде реалізовуватись у межах міських цільових програм.

Нагадаємо, на Микільській Слобідці забудовник вирішив надати 50 мільйонів гривень на створення рекреаційної зони на березі Дніпра. Однак місцеві жителі вважають, що цей проєкт легалізує будівництво трьох 25-поверхівок ЖК Sundance.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button