Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба Державної інспекції архітектури та містобудування

Державна інспекція архітектури та містобудування склала протоколи на компанію, що будує 50-поверховий жиловий комплекс 50Avenue на проспекті Перемоги, 50А.

Ділянку площею 0,3 гектара розташовано фактично на території скверу «Слава танкістам» поблизу станції метро «Шулявська». Також поряд із ділянкою — Архітектурно-будівельна бібліотека імені Заболотного, якій загрожує виселення.

Протоколи склали за результатами позапланової перевірки, яка стосувалася кооперативу «Ексон Прем’єр Шулявcька» та архітектурно-інженерної фірми «Дельта-Буд».

Інспектори кваліфікували порушення за абз.3 п.3 ч.2 статті 2 закону про відповідальність у сфері містобудування, а саме — виконання будівельних робіт без отримання дозволу на об’єктах, що  належать до об’єктів зі значними наслідками (СС3). Забудовнику загрожує штраф у розмірі 900 прожиткових мінімумів для працездатних осіб — це понад 2,2 мільйона гривень.

Буднагляд виніс припис зокрема й про зупинення підготовчих та будівельних робіт.

Зображення з сайту 50avenuekiev.com

ДІАМ також інформує, що інспектори почали позапланову перевірку скандального будівництва на вулиці Микільсько-Слобідській 7-9. Фірма «Нова Слобідка» планує звести три 25-поверхових житлових будинки, триває протистояння з мешканцями, зокрема й фізичне.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button