Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook/narodovladdia.ua

Суд повернув садибу Дмитрієва на вулиці Хорива, 2 до власності територіальної громади Києва. Про це повідомляє партія Народовладдя.

Господарський суд міста Києва виніс рішення на користь громади та повернув садибу Дмитрієва на Подолі до комунальної власності. Своїм рішенням суд скасував реєстрацію права власності забудовника «Конвалія-Нерухомість». У Народовладді стверджують, що це перше рішення, де київській громаді вдалося повернути будівлю до комунальної власності.

Прокуратура встановила, що у 2010 році між комунальним підприємством та приватною фірмою «Конвалія-Нерухомість» був укладений інвестиційний договір на реконструкцію та будівництво торговельно-розважального об’єкту на Хорива, 2. Водночас, не виконавши умови інвестиційного договору, забудовник у 2017 році незаконно зареєстрував за собою право власності на будівлі комплексу.

Очікується, що забудовник подасть апеляцію.

Раніше Олег Симороз, учасник партії, заблокував проєкт рішення Київради про надання земельної ділянки під будівництво. Партія домоглась наданню статусу пам’ятки архітектури для кожної окремої частини комплексу садиби. Також було відкрито кримінальне провадження по факту демонтажу даху будинку та анульовано контрольну картку на порушення благоустрою.

У травні Шостий апеляційний адмінсуд виключив з Державного реєстру нерухомих пам’яток одразу п’ять пам’яток архітектури – складових комплексу Хорива, 2.

Садиба Дмитрієва на Хорива, 2 – назва комплексу історичних будівель 1830-1910-х років на історичному Подолі, під Замковою горою. Це останній збережений архітектурний ансамбль садибного типу на Подолі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button