Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Хмарочос

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва виключив з Державного реєстру нерухомих пам’яток одразу п’ять пам’яток архітектури – складових комплексу Хорива, 2 у Подільському районі. Про це повідомив юрист Дмитро Перов.

«За головуванням судді Євгена Чаку своїм незаконним рішенням суд виключив з Державного реєстру нерухомих пам’яток одразу 5 пам’яток архітектури – складових комплексу Хорива, 2», – написав Перов.

Рішення прийняли протягом одного судового засідання та короткої наради. Захисники пам’яток заявили, що подаватимуть касацію.

У 2010 році приватне підприємство «Конвалія-Нерухомість» викупило садибу на вулиці Хорива, 2. Журналісти видання «Наші гроші» писали, що Подільська районна рада залучила підприємство в якості інвестора до «реконструкції або реставрації непридатного для проживання будинку №2 А, Б, В, Г, Д, Е, Ж, З, по вул. Хорива загальною площею 3109, 7 квадратних метри».

У 2019 році ОАСК скасував пункт додатку до наказу Міністерства культури від 2014 року, яким садиба була визначена як пам’ятка архітектури місцевого значення та внесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Засновником підприємства є Вікторія Рогач, а керівником – Роман Шингур. Підприємство було зареєстроване у серпні 2010 року, тобто за два місяці до обрання інвестора по реконструкції будинків на Хорива.

Садиба Дмитрієва на Хорива, 2 – назва комплексу історичних будівель 1830-1910-х років на історичному Подолі, під Замковою горою. Це останній збережений архітектурний ансамбль садибного типу на Подолі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button