Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Volodymyr Petrov

На Кловському узвозі демонтують четвертий корпус заводу «Арсенал». Днями кияни опублікували фото та відео демонтажу, на яких видно, що з будівлі на дорогу сиплються уламки стіни та пил.

Співвласник мережі ресторанів Tarantino Family Дмитро Федотенков планує відкрити тут фудхол — комплекс із фермерським ринком та фудмаркетом. Ще раніше він повідомляв, що частину корпусу знесуть через аварійність.

Фото: facebook.com/oleksandr.dovg

У коментарі The Village Україна Федотенков заявив, що корпус заводу «акуратно» демонтують протягом чотирьох місяців. Однак, щоб розібрати перекриття, доводиться їх «різати» й обвалювати вниз. «У межах одного з обвалів вийшла ця неприємна ситуація, яку ви бачили у фейсбуці», — сказав він, запевнивши, що обвал був «контрольований».

Федотенков також запевняє, що крім пилу на вулицю нічого не сиплеться. Утім, 23 листопада киянин Олександр Довгий публікував фото паркану, пошкодженого «величезним» шматком стіни.

Фото: facebook.com/oleksandr.dovg

Після реконструкції висота будівлі не зміниться й залишиться в межах 34 метрів, запевняє Федотенков. Однак може змінитися кількість поверхів, оскільки верхні перебудують під офіси, зменшивши висоту стель із шести метрів до 3,5.

Федотенков також є власником колишнього кінотеатру «Зоряний», розташованого поряд. Під час реконструкції модерністський фасад кінотеатру повністю перебудували, додавши кілька поверхів, а замість кінозалів тепер тут — офіси та ресторани.

Раніше Федотенков зазначав, що четвертий корпус «Арсеналу» реконструюватимуть «за методом “Зоряного”».

Будівля на місці колишнього кінотеатру «Зоряний». Фото: facebook.com/doroshenko.kostyantyn

Кінотеатр «Зоряний» у 1996 році

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button