Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Marcel von Au / Unsplash

На тлі потужної хвилі епідемії коронавірусу та загрози поширення штаму омікрон у Німеччині муніципалітет Берліна не зміг закрити нічні клуби й натомість вирішив заборонити у них танцювати.

Спершу хотіли повністю заборонити роботу клубів, але це виявилося неможливо з юридичних причин. Однак над цим працюють, і незабаром сенат розглядатиме питання про закриття закладів, запевняє офіційний сайт міста.

При цьому заборонити танці у клубах законодавство дозволяє вже зараз. Заборона набуде чинності від завтра, восьмого грудня, разом з низкою інших епідемічних обмежень. Зокрема, продовжать працювати ресторани і паби, з новими правилами дистанціювання та суворішими обмеженнями на кількість посадкових місць.

До того ж у Берліні діє «правило 2G», що зобов’язує відвідувачів клубів мати сертифікат або про вакцинацію (Geimpft) або про перенесену протягом останніх пів року коронавірусну хворобу (Genesen).

Соцмережі та преса жартують щодо заборони танцювати в клубах і пропонують уявити танцпол із рейверами, які похитують головами у такт музиці. Жителі з сарказмом пропонують заборонити їсти у ресторанах та працювати в офісах.

The Local.de, утім, нагадує, що таку саму заборону на танці Берлін уже запроваджував навесні 2021 року — нічні клуби були серед перших закладів, яким дозволили відкритися після чергового локдауну, у них можна було спілкуватися та пити, але не танцювати під музику.

Наразі в Німеччині фіксують по 70 тисяч нових випадків COVID-19 на день, це найбільша хвиля у країні за весь час пандемії. Водночас смертність — значно нижча, ніж під час спалаху минулої зими. Повністю вакцинованими є 69% громадян.

Кількість нових випадків коронавірусу за добу в Німеччині. Графік: worldometers.info

Кількість летальних випадків за добу в Німеччині. Графік: worldometers.info

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button