Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23502 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Oleksandr Zhabin / Unsplash

Значного розголосу в соцмережах набула історія з великим магазином, який збудували під виглядом «реконструкції квартири» у Харкові, про що днями писав «Хмарочос». Експерт з питань містобудування, член партії «Народовладдя» Георгій Могильний вважає, що цей випадок насправді ілюструє «подвійні стандарти» в роботі Державної інспекції архітектури та містобудування.

Скандальний магазин у Харкові. Фото: Державна інспекція архітектури та містобудування

На думку Могильного, ДІАМ рапортує про дрібніші порушення, замовчуючи великі об’єкти незаконного будівництва.

Так, у випадку з «реконструкцією квартири» у ЖК Миру-2 на Московському проспекті в Харкові ДІАМ повідомила про порушення та анонсувала позапланову перевірку. Головна інспекторка буднагляду Людмила Околот відмовила у видачі сертифікату готовності цього об’єкту.

У листопаді й грудні та сама інспекторка ДІАМ двічі встановила порушення при будівництві ЖК «Варшавський Плюс» на Виноградарі від Stolitsa Group. Зокрема, у рішенні зазначено, що житловий комплекс налічує 26 поверхів замість 12-23 поверхів, передбачених МУО. Однак ДІАМ, за словами Могильного, двічі промовчала про виявлені порушення і не призначила жодної перевірки.

«Позапланову перевірку ДІАМ не призначає, щоб не заважати забудовнику продовжувати незаконне будівництво. Саме так працювало ліквідоване ДАБІ: зливало все по незаконному великому будівництво, а на публіці зображало із себе героя, рапортуючи про активні дії щодо дрібних об’єктів», — вважає Могильний.

Нагадаємо, Державну архітектурно-будівельну інспекцію ліквідували 15 вересня. Перед цим ДАБІ працювала два тижні без вихідних і встигла видати сотні дозволів на будівництво.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button