Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 301 днів. За цей час ми опублікували 23657 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З середини грудня обмін електронного квитка на паперовий у касах Укрзалізниці коштує 12 гривень, повідомив журналіст Олександр Рудоманов.

За словами транспортного блогера Олега Васильєва, таким чином Укрзалізниця хоче відійти від паперових квитків на користь електронних. Висока ціна за видрук має на меті відохотити пасажирів від обміну цифрових квитків на паперові.

Фото: Олександр Рудоманов

Йдеться саме про електронні квитки з QR-кодом, які можна показати провідникові на екрані смартфона або, за бажання, роздрукувати на звичайному принтері.

Крім електронних квитків на залізниці діють також «квитки з відкладеним друком» — оплачені онлайн квитки, які потрібно було міняти у касі на паперовий проїзний документ. Пасажир пред’являє у касі «бланк замовлення», отриманий на електронну пошту. Обмін таких бланків лишається безкоштовним. У листопаді 2021 року Укрзалізниця скасувала такий тип квитків для регіональних поїздів (800-ї нумерації).

На думку Рудоманова, більшість людей, які міняють електронні квитки у касах, роблять це за звичкою. Однак у коментарях дописувачі повідомляють і про інші ситуації.

«Я своїй бабусі в селі так часто купую. Після придбання електронного квитка на її ім’я, я скидую їй смс з його номером. Вона вже приходить на вокзал із тим номером і друкує», — пише Богдан Кузьмич.

Марія Білякова розповідає, що перед Новим роком провідники не змогли просканувати стандартними сканерами квитки, куплені в чат-боті Укрзалізниці, тож довелося йти у касу і друкувати за 12 гривень.

Тарас Крижанівський доплатив 12 гривень до вартості квитка на кішку, який купував на вокзалі. З цього випливає, що послуга з видрукування квитка стосується також всіх квитків, куплених у касі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button